8 comments on “Tankar om ME3 med mera

 1. Om du är klar med Mass Effect 3 nu så är det väl bara att du ger dig på Resident Evil Operation Racoon City nu då?

  Spelar du endast 360 eller går ps3an också?

  • Har faktiskt inte lirat några RE-spel! Bara varit med som backseat-gamer när en kompis spelade remaken av 1an till GameCube. Tycker visserligen spelet är fantastiskt bra och är väldigt sugen på att spela fler RE-spel. Har t o m 5an inplastad i hyllan… Är mest sugen på 2an dock efter att ha hört så mycket gott om det. Det är ju bara det att jag inte tar upp nya spel jätteofta utan jag nöter gärna de jag har påbörjat. Sedan har jag ett antal spel som är i hög prio: t ex Kingdom Hearts-spelen, ICO, Terranigma och FF6. Inga små spel direkt heller… xD Men det är spel jag verkligen vill spela igenom.

   Har ingen PS3a så det är 360n som gäller för mig. :] Själv då? Är RE: ORC bra?

   • Oj, jag är en “stor” resident evil fan faktiskt. Första spelet (ps1) förändrade min syn på tv-spel helt och hållet. Ett gigantiskt hus fullt med hemligheter och skräckinjagande varelser som inte vill mer än att äta ditt kött. Legendariskt. Har t.om. tatuerat in “resident evil” runt benet i fonten från RE4.
    RE5 är dock ett av de sämre spelen i serien i min mening, men ändå tog jag 97% av alla trophies ^^

    Känns som vi har lite liknande prio lista på spel… Terranigma, Tales of Phantasia, Ico, Shadow of the Colossus, Super Mario RPG & Final Fantasy VII (som jag håller på med nu :$) ligger högt upp på min lista.

    Jag lirade en hel del på min PS3a, men hade inbrott i min lägenhet i Januari och blev av med TV, datorer, ps3, ps2 samt alla spel… förutom retro.
    Så för tillfället spelar jag NES till PS1 på min Sony 28″ TV. Hade gärna gett mig på spel som FF XIII-2 och RE: ORC men tyvärr kan jag inte det :(

 2. Mass Effect 3 var (enligt mig då) Okej, men blev lite besviken efter den fantastiska del två. Kanske lite för mycket hype men fastnade inte helt för det. Men ett bra spel är det ju som helhet.

  • Jo, 2an är riktigt bra på många sätt! Men 3an har sina riktigt starka sidor också. :] Måste ju dock säga att jag saknar minispelen lite i 3an… Och sidouppdragen är enligt mig mycket roligare i 2an.

 3. Slackiiin: Jo, älskar hemlighetsfulla spel och även när spelen har låsta vinklar såsom de äldre RE- och SH-spelen! Fantastisk stämning och underbara mysterier. Nu har jag ju som sagt bara dragit igenom första RE-spelet men tippar på att iaf 2an och 3an har samma stämning. :] RE4 har man ju också hört väldigt mycket gott om.

  Men blä vad trist med inbrott… Och blir av med så mycket också. :( Tur du har retron kvar iaf. FF7 är ju ett helt underbart spel! Hör till mina topp 5 någonsin, helt klart. Super Mario RPG är också ett fantastiskt spel! Och Soul Blazer måste du spela om du inte redan gjort det. :)

  FFXIII-2 är ett riktigt bra spel också, hoppas du får tillfälle att dra igenom det snart men antar att det dröjer lite innan du har råd med både PS3a och bättre TV, inte helt gratis direkt. :[

 4. Resident Evil 2 kom även till N64 och Dreamcast, det är två versioner jag inte hunnit testa ännu som känns väldigt tilltalande. Sen att det förrenderade bakgrunder är alltid trevligt :)
  RE3 är tyvärr ingen riktig favorit för mig, blev nog lite mycket av survival horror just då. Att 4an blev mer action var nog rätt riktning för dom att gå. RE4 är platsar på listan av mina top 10 ever i vilket fall :) Skulle dock vara trevligt ifall de gick tillbaka till skräcken lite mer nu.

  Det kommer tyvärr dröja tills jag köper ny TV och denna generationens tv-spel, trist som attans är det då Star Wars x-boxen äntligen släpps på tisdag. Men blir att skaffa annat boende först.

  Saknade PS3an en hel del första veckorna men sen insåg jag att det finns så mycket retro som jag missat att spela då ens ekonomi är ganska begränsad som ung. Så nu ser jag det mer som ett tillfälle att spela ett gäng titlar som jag missat tidigare :)

  • Jupp, förrenderade bakgrunder är sweet! Förstod att RE4 ligger högt i topp för dig med tanke på tatueringen. ^^

   Aha, så du tänker flytta först; är det p g a inbrottsrisken? Star Wars-boxen är riktigt snygg! Men då kan du säkert köpa den när den gått ner i pris om du ändå ska vänta, inte helt tokigt. :] Själv har jag GoW-boxen och den gillar jag också väldigt mycket.

   Bra att du ser det positiva i det hela! Är lätt att man försummar retron även fast man egentligen inte vill. Dock så varvade jag Illusion of Gaia nyligen, så vill försöka varva retro med 360n men min PS2a har pajat så måste köpa en ny innan jag kan ta itu med alla PS2-titlar jag har som jag inte lirat igenom. Försöker hitta en chippad PSTwo (senaste versionen) så jag kan spela mina amerikanska spel också men det är svårt att hitta en för ett vettigt pris. :[

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s